Välkommen på visning av Grosshamns fältstation (fågelstation) den 25 maj

Den 25 maj, klockan 8.00 på morgonen ses vi på Grosshamns fågelstation. Där möter några från stationen upp och visar hur man fångar, bedömer t.ex. ålder och kön samt ringmärker fåglar. En hel del återfynd av ringmärkta fåglar har gjorts och intressanta resultat har kunnat öka kunskapen när det gäller vår del av Bohuslän. Vid stationen bedrivs flera studier bl.a. fästingstudier och olika fågelarters häckningar och vi får ta del av dessa resultat. Barn och barnbarn är välkomna!
Du är välkommen utan anmälan men om du vet att du kommer så är det bra om du skickar ett meddelande eller SMS till Gunnar Selstam: gunnar.selstam@molbiol.umu.se, 070-633 5597.

Foto: Gunnar Andersson
Tid: kl 8-10 eller så länge man vill stanna. Det är rätt mysigt att fika efteråt. Ta med eget fika men det finns vattenkokare och vatten. Fågelstationen ligger på Ramsvikslandet i Sotenäs. Mer information om fågelstationen hittar du på deras hemsida: http://grosshamn.se/

Där hittar du också en länk till Google Maps med en vägbeskrivning.
Välkommen till en intressant förmiddag på fågelstationen.
Sotenäs Naturskyddsföreningen

Länk till facebookevenemang

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.