Nyhetsbrev maj 2022

Hej medlemmar! Här kommer information och tips om aktuella verksamheter i föreningen.

 

Måndag 30 maj kl 18.30 i Hunnebo församlingshem (bredvid kyrkan),  Föredrag om kärnavfall av Johan Swahn

Johan Swahn disputerade på Chalmers 1992 på en avhandling om de långsiktig konsekvenserna av att slutförvara nukleärt material från kärnvapen och kärnkraftverk och är nu chef för MKG, Miljöorganisationernas Kärnavfallsgranskning. Han har länge arbetat med frågor kring hantering av nukleärt avfall, kärnvapenspridning och relationerna mellan civil och militär nukleär verksamhet. Tillfälle till frågor och diskussion.

Lördag 6 och söndag 7 augusti  Liekurser i Bottna kl 10 – 16

Anmälan behövs! Kursavgift 350 kr/person. Än finns några platser kvar!Välj dag om det är viktigt, lördag eller söndag. Material finns att låna och att köpa. Ta med lunch! Detaljer kommer vid antagningen. Anmälan och frågor till Ann-Sofi Söderling   ann-sofi.soderling@telia.com

Lördag 13 augusti kl 9.00

Vandring med ornitologen Gunnar Selstam i Bokskogen i Anneröd. Anmälan till Lena Sörensson, tel 070-2797914, lena.sorensson@telia.com.  Ingår i Västerhavsveckan.

Stig för biologisk mångfald

Sotenäs Naturskyddsförening har fått bidrag från riks för de planerade liekurserna och för att anordna en stig för biologisk mångfald på Lars Glimmerfors gård i Tosteröd, som Kerstin Holmer påbörjat. Hon vill inspirera till att se, uppleva och underlätta naturens mångfald genom att göra en vandringsstig med många olika arter av blommor, buskar och slåttermarker, som lockar insekter och fåglar mm. Om du vill vara med och hjälpa till att plantera sticklingar, slå gräs, klippa sly eller bara är nyfiken, så hör av dig till Kerstin, holmer.kerstin@gmail.com

Trädgårdsvandringar tillsammans med Bottna filosofi

Under våren och sommaren planerass besök i olika trädgårdar i trakten. Kontaktperson Stellan Welin, stellanwelin47@gmail.com.  På onsdag den 25 maj sätter vi igång med filosoferande i trädgårdar och vi börjar i Ivan Stüffes efterlämnade skulpturpark bland stenblock och numera björnbärssnår. Samling på KKV kl 18, körning i kolonn upp till Styffes.

Barnverksamhet

Planering av verksamhet för barn pågår. Hör av dig till Lena Sörensson,  lena.sorensson@telia.com om du är intresserad och vill vara med.

Yttranden

Naturskyddsföreningen har rätt att yttra sig och också överklaga planer och projekt som hotar naturvärden, men vi har begränsad kapacitet. Har du någon fråga som du vill ta itu med så kan vi bistå om du gör jobbet. Men tänk på att det är i ett tidigt skede, i samrådsprocessen, som frågor ofta avgörs! Kontaktperson  Lena Sörensson,   lena.sorensson@telia.com

 

Som medlem i Sotenäs Naturskyddsföreningen är du också medlem i Naturskyddsföreningen i Bohuslän och i riksföreningen. 

Naturskyddsföreningen har samarbetsavtal med Studiefrämjandet som står för kostnader för t ex lokal, böcker och visst arvode mm i samband med flera av våra aktiviteter.

 

 

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.