Torsdagssoppa!

Torsdag den 19 september öppnar en ny samlingspunkt i Bottna. Medan butiken håller öppet blir det blir soppa för självkostnadspris på Café Olivia. Efter det kommer det ordnas samtal, föredrag, eller film.  Soppan serveras 17:30-19:00. Kontanter föredras, ev. överskott går till cafégruppen och den kommande utbyggnaden.

För att få kontinuitet så finns det nu en nybildad arbetsgrupp för torsdagssopporna.

Samma torsdag kl 19:00 inleds höstens klimattema med en visning av filmen ’Klimatkrisen’ från BBC med David Attenborough. Detta leder också in på den kommande globala klimatveckan 20 -27 sept.

Fredagen den 20e sker skolstrejker över hela världen, också på 120 platser i sverige (karta här)
Fredagen därpå den 27e sker den stora globala klimatstrejken och Earth strike. Detta kan blir den största samlade klimatmanifestationen på  länge. Bland annat sympatiserar flera stora fackföreningar i andra länder med strejken.

Hur kan då detta märkas här i Bottnatrakten, långtifrån kommunhus och internationella toppmöten? En tanke har varit att under veckan sätta upp skyltar utmed huvudleden med budskap om klimat- och miljöfrågor. Därför samlas vi som kan på torsdagen samma tid som soppan fast utanför för att göra i ordning och måla skyltar. Så alla ni som har träskivor i lagom storlek, målarfärg, penslar, goda idéer och lust att göra något tillsammans, ta med er det ni har och kom till Olivia på torsdag så visar vi att vi bryr oss.

Tankar och kommentarer, skriv till Marcus murkas@gmail.com

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.